Preloader

Ravintola Purpur

Ravintola Purpur on Ville Haapasalon syksyllä 2016 perustama georgialainen ravintola Helsingin keskustassa. Ravintolan keittiössä kohtaavat perinteinen georgialainen ruokakulttuuri ja seikkailija Haapasalon makumaailma. Valikoidut georgialaiset viinit kruunaavat jokaisen ravintolaelämyksen, puhumattakaan suussa sulavista jälkiruokaherkuista.

Ravintola Purpur

Logo ja ravintolan ilme

Et kuitenkaan usko, mutta tarinan mukaan ravintola Purpurin nimi juontaa juurensa muinaisgeorgialaisesta pippuria tarkoittavasta sanasta. Sana on sen verran harvinainen, että sitä käytetään nykyään lähinnä syrjäisillä vuoristoseuduilla. Joten turhaan sitä kyselemään tuttavilta georgialaisilta. Olemme suunnitelleet yhdessä Villen kanssa ravintolan logon ja markkinointi-ilmeen ja niiden perusteella syntyi kaikki tarvittava ravintolan markkinointiaineisto, kuten  käyntikortit, esitykset, flyerit, ruokalistat yms. Tuloksena syntyi moderni, kotoisa ja leikkisä kokonaisuus.

Logo ja ravintolan ilme

Kuvamaailma

Ravintolan kuvamaailma hyödyntää Juha Metson Georgian matkalla tehtyjä kuvamateriaaleja. Alunperin kuvat on otettu Ville Haapasalon, Kauko Röyhkän ja Juha Metson «Makujen matkalla - Georgia» reseptikirjaa varten. Lisäksi kuvamaailman keskiössä loistaa nallen hahmo. Siitä Villellä on oma tarinansa.

Verkkosivut

Ilmeen lisäksi suunnittelimme ja toteutimme ravintolan verkkosivut. Drupal -alustalle toteutetun sivuston tavoitteena on tarjota yleistä tietoa ravintolasta ja ohjata asiakkaat verkon kautta tapahtuviin varauksiin. Varausjärjestelmän lisäksi sivustoon on integroitu erillinen palautejärjestelmä, TripAdvisor- ja Facebook -laajennus sekä analytiikka ja retargeting-työkalut.

Verkkosivut

Suosittelemme!

Juustoleipä eli hatsapuri, vihreä salaatti ja saslik ovat georgialaisen keittiön klassikkoja. Jos georgialainen keittiö on sinulle entuudestaan tuntematon, kannattaa aloittaa näistä!