Preloader

Venäjän juhlapyhät

Venäjän juhlapyhät

Venäläisten uudenvuoden sesonki lähestyy. Perinteisesti se on ollut sitä aikaa vuodesta, kun naapurista tulevien matkailijoiden rajanylitykset nousevat ennätysmääriin. Tämän tärkeän sesongin lisäksi kannattaa panna merkille myös seuraavat pyhät ja lomapäivät. Listasimme lisäksi pieniä vinkkejä, jotka liittyvät venäläisten pyhien perinteisiin.

Venäläisten koululomat

Syysloma:
29. lokakuuta — 4. marraskuuta 2018

Talviloma:
26. joulukuuta 2018 — 8. tammikuuta 2019

Kevätloma:
25. — 31 maaliskuuta 2019

Kesäloma:
1. kesäkuuta — 1. syyskuuta 2019

Venäläisten lomat ja pyhät

Uuden vuoden loma
Lomapäiviä: 1. - 8. tammikuuta 2019 (Venäläisten joulu on 7. tammikuuta)

Mikäli sinulla on mahdollisuus järjestää paikan päälle Pakkasukko ja/tai Lumityttö - tee se ihmeessä, koska venäläiset arvostavat personoitua lähestymistapaa.   

Isänmaan puolustajan päivä (ns. miestenpäivä), 23. helmikuuta
Lomapäiviä: 22.-24. helmikuuta 2019

Isänmaan puolustajan päivä vastaisi Suomen oloissa Isänpäivää sillä erotuksella että ko. merkkipäivä on omistettu kaikille miespuolisille henkilöille. Juhlan kunniaksi miehille ja pojille annetaan pieniä lahjoja.

Naistenpäivä, 8. maaliskuuta
Lomapäiviä: 8. - 10. maaliskuuta

Naistenpäivä vastaisi taas Suomen oloissa äitienpäivää. Paitsi se on omistettu kaikille naispuolisille henkilöille. Naispuoliset asiakkaat ja kollegat voi huomioida esim. kukalla, pienellä lahjalla tai tapahtumalla. Pienillä teoilla voikin olla odottamattoman suuri vaikutus.

Venäläisten Vappu, 1. toukokuuta
Lomapäiviä: 1. - 5. toukokuuta 2019

Venäläisten vappu on työn ja työväen juhla. Perinteisesti vapun ja voitonpäivän juhlat ”yhdistetään” yhdeksi kokonaisuudeksi sillä tavalla, että syntyisi pitempi n. 10 päivän loma. Ja tämä on ollut perinteisesti venäläisten toiseksi suurin matkailusesonki.

Venäläisten voitonpäivä, 9. toukokuuta
Lomapäiviä: 9. - 12. toukokuuta

Jos ihmettelet venäläisten autoihin kiinnitettyä mustaoranssia Pyhän Yrjön nauhaa, niin kyseessä on viime vuosina suureen suosioon nousut perinne. Nauhoja jaetaan ilmaiseksi Toisessa maailmansodassa kaatuneiden neuvostosotilaiden ja liittolaisten kunniaksi. Voitonpäivänä juhlistetaan toisen maailmansodan päättymistä.

Venäjän päivä
12. kesäkuuta 2019

Venäjän päivää usein verrataan Venäjän itsenäisyyden päivään. Kyseessä on virallinen lomapäivä.   

Kansallisen yhtenäisyyden päivä, 4. marraskuuta
Lomapäiviä:  2. - 4. marraskuuta 2019

Myös kansallisen yhtenäisyyden päivää verrataan Venäjän itsenäisyyden päivään. Varsinaisia kansanperinteitä kummallakaan juhlalla ei vielä ole, koska kumpikin on suhteellisen uusi.  

Huom!

Pääsiäinen ei ole Venäjällä virallisesti vapaapäivä.

0 Kommentit